Op 16 november 2017 kreeg AZ Sint-Lucas het officiële NIAZ Qmentum label uitgereikt door Kees van Dun, directeur van NIAZ. We behaalden niet alleen een prachtige score van 99% maar (als één van de weinige Vlaamse ziekenhuizen) een accreditatie zonder voorwaarden. Dit betekent dat er geen werkpunten zijn die in orde moeten gebracht worden om het label in ontvangst te nemen.

Om alle medewerkers en artsen te bedanken voor hun inzet organiseerden we ene Foodstockfestival met voor ieder wat wils: hamburgers, frietjes met NIAZ-kroket, salades en smoothies, baristabar en nog veel meer.

 

Handig zakboekje

Op de Dag van de Medewerker hebben alle medewerkers en artsen een zakboekje ontvangen. Het boekje is een handig geheugensteuntje over de veiligheidsthema’s bij het dagelijks erk. Er zijn twee versies: patiëntenzorg en niet-zorg. Met tips en tricks en voorbeelden van vragen die auditoren kunnen stellen.

 

Auditquiz

Om op een speelse wijze de kennis over de veiligheidsthema’s en de VIR’s te testen, organiseerden we een auditquiz, een spannende quiz waarin de teams het tegen elkaar opnamen.

 

Accreditatiecoaches
Om de artsen met raad en daad bij te staan in het accreditatietraject werden zes artsen als accreditatiecoach aangesteld. Zij versterkten het draagvlak en boden ondersteuning waar nodig.

< Werken aan veiligheid en verbetering