Op 16 november 2017 kreeg AZ Sint-Lucas het officiële NIAZ-Qmentum label uitgereikt door Kees van Dun, directeur van NIAZ. AZ Sint-Lucas behaalde niet alleen een prachtige score van 99% maar (als één van de weinige Vlaamse ziekenhuizen) een accreditatie zonder voorwaarden. Dit betekent dat er geen werkpunten zijn die in orde moeten gebracht worden om het label in ontvangst te nemen.

We hebben enkele tools ontwikkeld in de aanloop naar deze audit:

Handig zakboekje

2017_AuditZakboekje_Zorg_DEFINITIEF-1

Op de Dag van de Medewerker ontvingen alle medewerkers en artsen een zakboekje. Het boekje bestaat uit twee versies (patiëntenzorg en niet-zorg ) en is een handig geheugensteuntje over de veiligheidsthema’s bij het dagelijks werk. Met tips en tricks en voorbeelden van vragen die auditoren kunnen stellen.

 

 

Auditquiz

Om op een speelse wijze de kennis over de veiligheidsthema’s en de VIR’s te testen, werd een auditquiz georganiseerd, een spannende quiz waarin verschillende teams het tegen elkaar opnamen.

 

Accreditatiecoaches

Om de artsen met raad en daad bij te staan en nauw te betrekken in het accreditatietraject werden zes artsen als accreditatiecoach aangesteld. Zij versterkten het draagvlak en boden ondersteuning waar nodig. Met dit project nam AZ Sint-Lucas ook deel aan de NIAZ jaarprijs.

 

Om alle medewerkers en artsen te bedanken voor hun inzet organiseerden we ene Foodstockfestival met voor ieder wat wils: hamburgers, frietjes met NIAZ-kroket, salades en smoothies, baristabar en nog veel meer.

<< Werken aan veiligheid en verbetering